Kérdése van? Hívjon minket! +36709460214

Blog

A nőnap egy különleges alkalom, ekkor ünnepelhetjük meg életünk legfontosabb nő tagjait: édesanyáinkat, feleségeinket, barátnőinket, lányainkat.

A Rémmesék Titka a gyerekeknek játék, a felnőtteknek kihívás. Legalábbis nekem nagyon is az. Ki tud megjegyezni ennyi rémet!? Én végig igyekszek koncentrálni, hogy 3-4 darabot megjegyezzek, de aztán csak elveszek bennük. Szerencsére azért ezzel nem vagyok egyedül...

Ha stratégiai játékot kell ajánlanom kezdőknek, két főre, akkor elsőre mindig a 7 Csoda Párbaj jut eszembe. 

A Valentin-napi meglepetés, a meghitt együttlét tervezése sokaknak okoz nehézségeket, ezért úgy gondoltuk, nyújtunk némi segítséget, mivel is érdemes játszani a szerelmesek napján.

Ahogy közeledik Valentin-nap, sokan gondolkodunk azon, hogyan tegyük különlegessé. Ez a nap nem csak az ajándékozásról szól, hanem arról is, hogy minőségi időt töltsünk el szeretteinkkel. 

Nekem van „Heat-em” a jó játékokban, meg a rossz viccekben... Ebből már ki lehet találni, melyik társasra gondoltam... De nem csak gondolni, játszani is szeretek vele. Nagy szerencse, hogy a barátaim is így vannak ezzel. Na kanyarodjunk a lényeg felé!

Nincs mese, megint mesélnem kell nektek egy játékról! Igen megint, de nem azért mert kötelező egyszerűen, csak mert szeretek beszélni, főleg társasjátékokról. Na, csapjunk a lecsóba, vagy a társasjáték dobozba!

Úgy gondoltam, mivel a Vörös Katedrális egy remek játék, mesélek kicsit róla. Miért pont erről? Ez könnyű kérdés, a válasz ennél nehezebb. Röviden: amit Boldog Vazul székesegyházként ismer a világ, az egyszerűen megelevenedik előttünk az asztalon.

Absztrakt társasjátékok olyanok, amelyek nem kötődnek valamilyen konkrét témához vagy történethez, hanem egyszerű és letisztult elemeket használnak, mint például bábuk, korongok, zsetonok vagy geometriai alakzatok. Ezek nagy hangsúlyt helyeznek a logikai gondolkodásra, a stratégiai tervezésre és a problémamegoldó képességre. Ügyesen kell kombinálni a különböző elemeket és közben az ellenfelek lépéseit is figyelni, amire lehetőségünk is van, hiszen minden nyilvánosan zajlik. Az absztrakt társasjátékok között megtalálhatók a legrégebbi és legismertebb klasszikusok, mint például a sakk, a dáma vagy a go, de vannak modern és innovatív darabok is, amelyek színesítik ezt a kategóriát. Nem is kicsit.

Sokat gondolkodtam, hogy miről is írjak, hiszen a társasjátékok világában gyakorlatilag nincs olyan téma, amiről ne születtek volna már jobbnál jobb cikkek. Úgy döntöttem, hogy a személyes kedvenceimet, a kétszemélyes játékokat veszem górcső alá, és bemutatom a 3 kedvencemet.  Előre szólok, a saját véleményem tükröződik a leírásban!

Tudtátok, hogy éppen 60 éve ünnepelhetjük a nemzetközi Afrika Napot? Nos ezidáig én sem. Ellenben, ha már ezt tudjuk, vegyünk elő pár Afrikával kapcsolatos, tematikus társasjátékot!

Két fontos dolgot is ünneplünk a mai napon. Május 15. ugyanis a nemzetközi családok és a klímaváltozás akciónapja. Gondoljunk hát a szeretteinkre, gyűjtsük össze a családot, legyünk velük szeretetben és békében, de gondoljunk közben a környezetünkre, vigyázzunk a körülöttünk élő növén- és állatvilágra, a levegőnkre!

Ma ünnepelhetjük a Föld napjának kistestvérét, a Madarak és Fák napját. Ha teheted, tegyél egy sétát a természetbe, csodáld meg a madarak énekét és ölelj meg egy fát, ami föltölthet energiával!

A Nemesis társasjáték egy izgalmas és kihívásokkal teli élményt nyújt a játékosai számára. Ebben a bejegyzésben megismerhetitek a játék alapjait és lehetőségeit, valamint betekinthettek az olyan jellemző helyzetekbe és karakterekbe, amelyek még feszültebbé teszik ezt az űrkalandot.

Vannak játékok, amik elsőre megfognak mindenkit, bárkinek lehet ajánlani, szinte biztos, hogy sikere lesz. De vannak olyan játékok is, amik elég megosztóak... Nos a Root ez utóbbi. A baráti köröm fele imádja, a másik hallani sem akar róla az első pár próbajáték után. Én viszont nagyon szívesen írok róla, mert szerencsére az imádók táborát erősítem :D

Az Ark Nova egy fantasztikus állatkert építő játék. Valahogy ezek a típusú játékok engem sosem vonzottak, de talán csak azért, mert mindig csalatkoztam bennük. Ezért, meg a bonyolultnak tűnő szabályrendszer miatt kissé félve ültem le elé. Aztán minden megváltozott. Csodálatos fényképek, jól kitalált és nagyszerűen működő mechanikák, minimális szerencsefaktor és közben nyugodtan építheted a saját kis állatkerted úgy, hogy azért oda-oda lehet csípni a többieknek. Megfelelően számolható minden, elég pörgős és amúgy kicsit sem bonyolult játék az Ark Nova.

 

Izgalmas, felejthetetlen élmény, melyre mindig emlékezni fogunk! Teltházzal zártuk első klubnapunk, köszönjük Nektek!

Aki Carcassonnal kezdte a pályafutását a modern társasok világában, már biztos elgondolkodott rajta, hogy nem lehetne-e úgy játszani, hogy mindenki a maga birodalmát építi. A másik mindig csak belerondít, nem igaz? Nos, akik már éreztek így, azoknak itt az Alhambra, ami bár nem birodalmat, de egy csodás erődöt tár elénk, amely kellemes kikapcsolódást nyújt a családnak. Jellemző rá, hogy általában csöndben, elmélyülten ülünk és csak akkor szisszenünk fel, amikor a másik elveszi előlünk a kívánt pénzt vagy lapkát. A játék nem kíván túl sok logikát és ennek köszönhetően nem kell sokat gondolkodni rajta, mégis többfelé lehetőség van benne, ezért újra és újra asztalra kerülhet és már 6-7 éves kortól meg lehet próbálni játszani vele a gyerekekkel.

Több, mint 30 éve szerepjátékozok, de már előtte is mindig érdekelt, sőt, izgatott a fantasy. Épp ezért már alig vártam, hogy kipróbálhassam a Papírkazamatákat. Papír, ceruza, kazamata, játék! 

Közeleg a Valentin-nap, ezért mi most összegyűjtöttük a legizgalmasabb és legszórakoztatóbb játékokat pároknak.

A Körvonal egy komplett játékcsalád és itt ez a szóösszetétel nagyon találó, hiszen nem csak egy játékot kapunk általa, hanem a számos kiadványának köszönhetően az egész családot segíti közelebb hozni egymáshoz. A szülőket a gyerekekhez és viszont, vagy éppen a párokat egymáshoz. A szabályok nagyon egyszerűek, lényegében egy beszélgetésindító paklit kapunk szavakkal, kérdésekkel, kijelentésekkel. Segít jobban megismerni az asztalnál ülőket és még önismeret próbára is sarkall. A Körvonal lehetőségeiben mindenki megtalálja azt, amire vágyik.

Az Animix nem új játék, mégis méltatlanul keveset hallani róla. Nem rejt igazán újdonságot, mégis nagy favorit tud lenni a gyerekek körében. Emellett sokszor tapasztalom azt, hogy a fordított logikának köszönhetően a felnőtteknek is megtornáztatja az agyát. A játék ugyanis már a legelején megköveteli, hogy előre gondolkozz és a további körökben kénytelen vagy újragondolni a terveidet a többi játékos cseréinek fényében. Alapvetően egy kompetitív, logikai, kezdő stratégiai játék, de megfelelő csapattal remek kis parti hangulatot is tud varázsolni.

A Bűnügyi Krónikák alapjátékot (Londoni Esetek) először nem vettem komolyan. Gondoltam, van olyan múltam, hogy ezt én kisujjból kirázom, majd hátradőlök és nevetek a többieken, ahogy próbálják megoldani a rejtélyeket. Amikor a bevezető epizódnál fogtam a fejem  - „most mivaaan?” - ekkor újragondoltam az elképzeléseimet. 

A Bang! Kockajáték a foglalkozásaimon a gyerekek (10-14 éves korosztály) kedvence. Általában az első csapat, aki leül vele játszani, fel sem kel mellőle 3-4 óra alatt, így egyértelmű volt, hogy mielőbb írok róla pár sort.

A Robbanó Cicák minden korosztály számára kellemes kikapcsolódást nyújt. Akár gyermekek, akár felnőttek önfeledt pillanatokat tölthetnek el egymás társaságában e játék mellett. Rendkívül sok órát töltöttem családtagokkal és barátokkal, íme a tapasztalatok:

Jónéhány alkalommal játszottunk a Nemesis-szel, illetve egyedül is végigvittem a játékot. Úgy gondoltam megosztom veletek a játékok során szerzett tapasztalataimat, hogy több sikerélményetek legyen, mint nekem az első pár alkalommal. :)

Egy végtelenül egyszerű szabályokkal játszható szójáték. Néhány kifejezés a gyerekeknek kevésbé lehet ismert, így ez nehézséget okozhat nekik, azonban nagyon sokat is fejleszthet a szókincsükön, illetve az asszociációs készségükön. Emellett igazi elmélyülős kikapcsolódást jelenthet felnőtteknek is, hiszen meg kell tanulni gondolkodni a többiek fejével és nem csak egyszerűen lefirkantani az első szót, ami eszünkbe jut.

Ha szeretsz játszani, de nem vagy otthon a társasjátékok világában, akkor bizony nehézséget okozhat a következő társasjáték kiválasztása. Persze a kiindulópont lehet a játékosok száma, a játékidő vagy maga a kategória is, de ezek még csak egy általános képet adnak az elképzeléseidről.

A játék hamar a család és a barátok nagy kedvence lett. Egy jó kis be- és levezető játék, ami nagyon egyszerű és mégis nagyszerű. A szabálymagyarázat kb. tíz perc és az első pár kör után mindenki megérti a lényegét. Már 7-8 éves kortól tanulható a gyerekeknek, de azért itt felhívom a figyelmet rá, hogy mivel játékos kiesős és egymást szivatós játékról van szó, így könnyen sértődés lehet a vége!

Kipróbáltuk az új sárkányvárosban játszódó színpompás, családi játékot. Én már, amikor megláttam, hogy jön, tudtam, hogy játszani akarok vele, már csak azért is mert sárkányos. Ősrégi Dungeons and Dragons játékosként (még a karomra is sárkány van tetoválva) ez nem is lehet másként. 

Kipróbáltuk a Nemesis alapjátékot, amely egy űrhajón zajlódó horror stratégia. El kell mondanom első körben, hogy a játék végig nagyon ügyesen elhiteti velünk, hogy nyerhetünk.  Aztán hirtelen csak azt vesszük észre, hogy rohanunk a halál elől, és csak igen ritkán élvezhetjük a nyerés örömét. Rettenetesen valósághűen adja vissza „A nyolcadik utas: a Halál” című klasszikus film érzetét. A szorongást, a küzdelmet, az idegenek közeledtét, a misztikumot és a reményt.