Gyereknapi Különkiadás - Újabb 10+1 játék, amivel garantált a móka
Olvasási idő: csak ~4 perc

Gyereknapi Különkiadás - Újabb 10+1 játék, amivel garantált a móka

Előző gyereknapi összefoglalómban próbáltam némi támpontot adni a kisebbeknek szóló játékok kapcsán, de remélem ti is éreztétek, hogy a lista még nem teljes. És valóban így is van. Íme, még 10+1 társas, amely tökéletes ajándék a gyermekeinknek.

 

1) Dínó Mentőakció

Mint szoktam emlegetni, a legkisebbek fejlesztéséhez a legjobb, ha kooperatív játékot választunk. Bár a Dínó Mentőakció 7 évés kortól ajánlott, akár már ovisokkal is ki lehet próbálni és eszméletlen milyen ügyesek benne.  A 3D elemek elvarázsolják őket, a húzózsák izgalma pedig végig feszült pillanatokat eredményez. Igaz, vigyázni is kell a gyerekek kudarcélménye miatt, de ezt segíti az, hogy együtt játszunk velük és tudjuk őket támogatni. Nagyon jó, hogy meg tudjuk beszélni, hogy az adott elemet hova helyezzük le, így könnyedén fejlődik a problémamegoldó képességük, a helyzetfelismerésük, hamar ügyes kis stratégák lesznek.

2) Dobble Jégvarázs

A Dobble mindig jó. A Jégvarázs pedig egy szuper mese. A kettő ötvözése meg a leányzókat biztosan elvarázsolja. A gyerekek hihetetlen ügyesek a mintafelismerős játékokban, így készüljetek fel, hogy a Dobble az lesz, amiben már néhány alkalom után esélytelenek nyugalmával ültök majd le játszani. Ez azonban remek, hiszen azt jelenti, hogy a gyermeketek tanul és fejlődik!

3) Szörnyszekrény

Íme még egy kooperációs társasjáték, amellyel tényleg már a nagyon picik is játszhatnak, ráadásul nagyon szép és aranyos külseje van. A szörnyszekrény tökéletes réműző az esti elalvások előtt. Nagyon ötletes dolgok lapulnak az egyszerű memóriajáték mögött és viccesen kezeli a félelem kérdését. Külön előnye, hogy a gyerek akár egyedül is játszhatja vagy később nem csak kooparatívan, de egymással versengve is visszaűzhetjük a szörnyeket a szekrénybe.

4) Rémmesék titka

Ez a klasszikus Mesék Titka társasjáték „sötét” verziója. Én pont a hangulata miatt jobban szeretem. Sokaknak szoktam ajánlani és nem véletlenül. Egyszerű szabályok, gyorsan tanítható és szuper szórakozás. Nem csak dobunk és lépünk a Rémmesékben, hanem egy-egy szerencsés kockavetéssel akár a másikkal is kiszúrhatunk, vagy előnyre tehetünk szert. Persze ez elszomoríthatja a kicsiket, de a kudarckezelés fontos része a fejlődésüknek és ezt a legjobb, ha játékosan kezeljük. Nem mellesleg a Rémmesék Titka egy szuper partijáték tud lenni felnőttekkel. Csak mondom…

5) Elvarázsolt labirintus –fémdobozos

Az Elvarázsolt Labirintus egy remek kis memóriajáték. A szabályai rém egyszerűek és, ami a legjobb benne, hogy egymást kissé össze is lehet zavarni, hiszen a különböző színű falakat megcserélheted. Persze, akinek addig tart az emlékezete, mint nekem, az önmagát is simán megkavarja ezzel. Viszont talán épp ez benne olyan vicces. Ráadásul a doboza apró, és a tábla is picike, így könnyen szállítható és akár egy strandon is tökéletes lehetőség, hogy a gyerekeket rávegyük arra, kijöjjenek végre a vízből.

6) Rímekkel Rajzolunk

Ki nem hagynám a felsorolásból Arti-Otti termékeit, amelyeket kifejezetten az ovisoknak készített, hogy játékosan fejleszthessük a gyerekeinket. A Rímekkel Rajzolunk a mondókákat használja fel arra, hogy a kicsik készségszintjét növelhessük, így tényleg szórakozás is a tanulás.

7) Brainbox sorozat

Íme, egy sorozat, amely olyan edukációt nyújt, ami még egy felnőttnek is hasznára válhat. Könnyedén megtaláljuk a Brainbox dobozból azt, amelyik a legjobban felcsigázza a gyerekünk érdeklődését, és a képek megfigyelésével fejlődik a koncentrációs készégük, miközben az adott témában egyre szélesebb körben tanulhat. Ráadásul mindegyikbe igyekeztek belecsempészni olyan, nem túl ismert tényeket is, amelyek ténylegesen a szülőknek is újat tud mondani. És tényleg nagyon sok féle van, amelyeket simán lehet keverni is egymással.

8) Nem én voltam

A Nem én voltam témája nagyon vicces, mert azt kell megállapítanunk, hogy kinek a kedvence pottyantott a szőnyegre. Egyszerre trükkös, memória és gyorsasági játék, amelyeket szuperül ötvöz egy cuki köntösben. És azért valljuk meg a tematika a többséget megmosolyogtatja, nem csak a gyerekeket.

9) Bandida

A Bandida a méltán ismert és népszerű Bandido továbbfejlesztett verziója, amiben a hősünk szerelmét kell megakadályoznunk abban, hogy megszökjön…vagy épp megmeneküljön. Nem csak gyerekek játszák, hanem felnőttek is jól szórakoznak vele, hiszen a kényszer vicces helyzeteket szül, ráadásul a két kiadást keverni is lehet egymással. Külön nagy előnye, hogy a játékot egyedül is játszhatja gyermekünk, így nem csak a kütyü elé ültethetjük le, ha kell egy pár perc szabadidő, hanem a kártyákat is rakosgathatja a szőnyegen.

10) Süti, Sapi, Taco, Pizza, Ajcsi

Nem tudok elmenni a Cica, pizza különféle verziói mellett szó nélkül. Már van több változata is, de nekem a Süti, Sapis... verzió tetszik a legjobban. Egyrészt a színek hozzám közelebb állnak, bár lehet, hogy csak azért, mert eleve fiúsabb, de a lényeg, hogy van benne nindzsa is, szóval az már cool. A játékmenet hasonlít az alapjátékra, csak az extra kártyák adnak más feladatot, ellenben egy kis trükközéssel (fedett kártyavédővel, csak a különleges kártyákat teszed bele) a kettőt keverni is lehet. Na, az már ultrabrutál, én speciel esélytelen vagyok.

11) Mágneses –utazó- játékok

A végére hagytam a legizgalmasabbat, a mágneses játékokat. Ezekben számos régi kedvencünk megtalálható, mint a Ki nevet a végén, a Kígyók és létrák  Titkos kód vagy az Ország-Város, de akár konkrét fejlesztő darabja is van, mint a Matematikai kiadvány. Bárhová hordozhatók, hiszen lapos kis dobozok és a kinyitásukat követően sincs nagy helyigényük. A mágneses táblának és alkatrészeknek köszönhetően pedig utazás közben, akár vonaton is játszhatunk vagy egy pokrócra kiterítve a természetben, vagy tényleg bárhol. Ezek tényleg azok a játékok, amiket mindenki ismer, még a nagyszülőkkel együtt is lehet játszani mindenféle szabálymagyarázat nélkül.

 

Ha megtetszett valamelyik játék, rendeld meg tőlünk, ha pedig további kérdésed lenne, keress bizalommal, mi segítünk!