Varázslatos kalandok Gyereknapra - Az Everdell világa
Olvasási idő: csak ~2 perc

Varázslatos kalandok Gyereknapra - Az Everdell világa

Amikor közeleg a gyereknap, a szülők és pedagógusok gyakran keresnek olyan kreatív és szórakoztató programokat, amelyek nem csak az időt töltik ki, hanem fejlesztik a gyerekek készségeit is. Az Everdell társasjáték, a Starling Games által kiadott családi játék, tökéletes választás lehet, ha egy egyedülálló, tanulságos és izgalmas tevékenységet keresünk.

Mi az Everdell?

Az Everdell egy varázslatos birodalomban játszódó társasjáték, ahol a játékosok különböző állatfajok vezetőiként igyekeznek a lehető legprosperálóbb várost felépíteni az Everdell völgyében. A játék egy elképesztően gyönyörűen megalkotott szinte már-már festményszerű  játéktáblán zajlik, amely felé egy hatalmas fa, az Örökfa magasodik. Ha szeretnél többet megtudni a játékmenetről, olvasd el korábbi cikkünket. Na de nézzük is…

Miért ideális az Everdell gyereknapra?

1. Fejleszti a stratégiai gondolkodást

Az Everdell nem csak szórakoztató, de komoly stratégiai döntéseket is igényel. A gyerekeknek előre kell tervezniük, miközben erőforrásokat gyűjtenek és épületeket, valamint létesítményeket húznak fel. Ez fejleszti a kritikus gondolkodást és a problémamegoldó képességeket.

2. Tanít a türelemre és a sorban állásra

Mivel a játék több körből áll, a gyerekek megtanulják, hogy türelmesen várják meg a sorukat, miközben figyelik és tanulmányozzák társaik lépéseit. Ez elősegíti a társas viselkedés fejlődését és a stratégiai megfontolásokat.

3. Bátorítja a csapatmunkát és a társas kapcsolatokat

Az Everdell kiválóan alkalmas a családi és baráti összejövetelekre, hiszen a játék közben a játékosok interakcióba lépnek egymással, ami erősíti a közösségi kötelékeket.

4. Gyönyörű grafika és magával ragadó történetmesélés

Az Everdell kiemelkedik gyönyörű, részletgazdag grafikájával, ami magával ragadja a játékosok fantáziáját. A játék történetmesélése és a karakterek egyedülálló világa életre keltik a játék minden pillanatát, így a gyerekek játék közben a mesebeli világ részeseivé válnak.

Az Everdell élményét számos kiegészítő gazdagítja, amelyek új dimenziókat és lehetőségeket adnak a játékhoz:

  • Újliget: Vonatfütty tölti be az Örökvölgyet... Az Everdell – Újliget kiegészítő több modullal bővíti az alapjátékot. A vadonatúj épületek és erdőlakók mellett megjelenik a vasútállomás is, ahová látogatók érkeznek...
  • A legkisebb erdőlakók: Dobd le az iskolatáskát, és irány az erdő! A játékosok nyári kalandokat élnek át és új barátokat szereznek az Everdell világában. 
  • Gyöngypatak: Merülj még mélyebbre az Everdell világában! Vízi elemeket és új erőforrásokat hoz a játékba, új stratégiák kialakítására ösztönözve. Béka követeink segítségével igazgyöngyökhöz juthatunk, amikből különleges tárgyakat és csodákat vásárolhatunk. 
  • Fagybérc: A Fagybérc segítségével titokzatos, érintetlen földeken kalandozhattok, új, nagytestű állatkákkal ismerkedhettek meg, akik segítségetekre lesznek majd. És szükségetek is lesz rá, mert az új utakon új kihívások várnak rátok, különös tekintettel az időjárásra!
  • Virágfesztivál: Ünnepi hangulatot és új eseményeket vezet be, amelyek frissességet és újabb játékelemeket hoznak. Virágba borul az Örökfa... Állataink egyedi képességekhez juthatnak, megjelenik a piac és új események színesítik a versengést. 

Gyereknap egy különleges alkalom, amikor a szülők és gyermekek együtt tölthetnek el értékes időt. Az Everdell társasjáték nem csak hogy szórakoztató és izgalmas, hanem fejlesztő és oktató jellegű is, ami miatt kiváló választás e jeles napra. A játék segít a gyerekeknek fejleszteni a kritikus gondolkodást, a türelmet, a csapatmunkát és a társas készségeket, miközben egy mesés világban kalandoznak. A játékot 10 éves kortól ajánljuk.

 


Címkék

Varázslatos kalandok Gyereknapra - Az Everdell világa