Ünnepeld a Víz világnapját az Ark Nova és Vízi világ társasjátékokkal
Olvasási idő: csak ~2 perc

Ünnepeld a Víz világnapját az Ark Nova és Vízi világ társasjátékokkal

A víz ott van mindennapjainkban és olyan szükséglet, amely akkor tűnik fel igazán, ha nincsen. Szerencsére az, hogy hirtelen nem jutunk tiszta vízhez szinte kizárt, de ha szétnézünk a világban, akkor rá kell döbbennünk, hogy sajnos ez nem mindenhol van így. És ki tudja? Ha nem foglalkozunk felelősen a vízzel, akkor vajon meddig jut még nekünk is és meddig látja el a Föld az emberi népességet ezzel az alapvető kinccsel.

 

Ezért fontos, hogy tegyünk mi is valamit! Ha más nem, legalább mutassuk meg gyermekeinknek, ismerőseinknek a víz fontosságát! Mi azonban társasjátékokkal foglalkozunk, így ezen keresztül próbáljuk kicsit bemutatni, hogy mi is az, amiért érdemes és kell harcolnunk.

Ark Nova és a Víz világnapja - Na de mi a kapocs?

Amikor először felvetődött, hogy cikket írok a Víz Világnapjáról, akarva akaratlanul is az Ark Nova Vízi Világ kiegészítője jutott eszembe. Sorolhatnám, hogy miért, de elég hosszú lenne a lista, így inkább csak három dolgot emelnék ki:

  1. Az elképesztően szép fotográfiáknak köszönhetően valóban úgy érezzük, hogy állatokkal dolgozunk. Az egész csak egy játék, de szinte megelevenedik előttem, ahogy foglalkozok velük, ahogy együtt dolgozom a tudósaimmal azon, hogy minél jobb körülményeket biztosíthassunk nekik.Mert bár állatkertet építünk benne, valójában végig az állatvilágot segítjük. Itt jegyezném meg, hogy nem bánnék egy kooperatív verziót sem belőle....
  2. Nagyon jól bemutatja nekünk az állatokat, az ő világukat és a gyerekkel együtt mi felnőttek is tanulhatunk belőle. Nemcsak a latin neveiket, az élőhelyüket, de új állatokat ismerhetünk meg, azt, hogy kik és hogyan foglalkoznak velük, mennyi projekt van, amivel azon dolgoznak a világban, hogy megvédjék őket. Olyan, mintha egy interaktív „Lutra album” lenne előttünk. 
  3. Egyszerűen csak: fantasztikus az alapjáték is és a kiegészítő még hozzátesz egy rakat extrát.

Vízi világ kiegészítő

Biztos lenne tematikusabb játék is az Ark Nova Vízi Világ kiegészítőjénél, azonban nem sikerült elengednem ezt a fonalat, ne kövezzetek meg ezért! Ugyanis nekem a saját vízszükségletemnél előbb jut eszembe az, hogy abban a vízben, amit mi bemocskolunk mennyi és milyen élővilág van.

Rengeteg állat és növény függ a tiszta víztől, amelyekért nekünk felelősséget kell vállalnunk! Figyeljünk hát oda rájuk is! Szóval ezért azonosítottam a Vízi Világot a Víz Világnapjával.

Maga a kiegészítő csak egy kis doboz, legalábbis az alapjátékhoz képest, de úgy rendesen tele van tömve. Kapunk egy pár állatfigurát színenként, aminek nincsen különösebb haszna, de nekem marhára tetszenek a pingvinek! :D

Aztán új pontozókártyák, kezdő természetvédelmi kártyák, extra szabályok, új bónuszlapkák (egész sok), draftolni lehet a különleges szabályú akciókártyákat, óriási akváriumok és persze, de nem utolsó sorban az új állatkertkártyák.

Nos, ez az, amiért a Vízi Világ kiegészítő beugrott. Az a képi megjelenítés! Jujjj! Elképesztő! Ráadásul itt aztán tényleg tanultam új állatokat, és a különleges képességeiket nem csak hasraütésszerűen bedobálták rájuk, hanem tényleg illik az adott állathoz. Nagyon tetszenek hozzá a támogató és természetvédelmi projekt kártyák is. Mind tematikus, szép és okos. 

Nem mondom, hogy feltétlenül kell a Vízi Világ kiegészítő az Ark Novához, de kelleni fog, ha csak egyszer is kipróbálod. Én már nem akarnék nélküle játszani, annyi pluszt kapok tőle és annyival színesebbé teszi a társast. 

Lényeg a lényegben: Minden év március 22-e a Víz Világnapja. Vállaljunk felelősséget és mutassuk meg magunknak, gyermekünknek, ismerőseinknek, hogy miért is kell foglalkozni ezzel a témával! Vegyétek elő az Ark Novát a Vízi Világ kiegészítővel és nézzétek meg újra és újra, hogy „ki lakik odalent, kit rejt a víz”!

 


Címkék

Ünnepeld a Víz világnapját az Ark Nova és Vízi világ társasjátékokkal