Biztosan el tudsz számolni 7-ig? - Aljas hetes játékajánló
Olvasási idő: csak ~2 perc

Biztosan el tudsz számolni 7-ig? - Aljas hetes játékajánló

Hétig számolni nem egy nagy tudomány, már oviban is simán megvan ez a tudás. Éppen ezért merülhet fel a kérdés, hogy miért is lehet kihívás és szórakozás az Aljas 7-es, amiben oda-vissza 7-ig kell számolni? 

Nos azért, mert a mi kis gengsztereink bizony kódolva üzennek egymásnak és csak akkor fejthetjük meg a rejtélyt, ha nagyon figyelünk.

Az Aljas 7-es kártyajáték 

Az Aljas 7-es egy egyszerű kártyajáték, amely nem igényel nagy helyet, maga a doboz is kicsike, így akár egy hosszabb utazásra is magunkkal vihetjük, de a strandon is játszhatunk vele. Külön előnye, hogy bár a doboz szerint csak 8 éves kortól ajánlja magát, valójában már ovisok is játszhatják. Hiszen csak hétig kell számolni ugyebár…

No nem, nem ilyen egyszerű ez!

A játék menete

 A kártyapaklit elosztjuk egyenlő arányban a játékosok között, de azt nem nézhetjük meg. Úgy kell tartani a paklinkat, hogy könnyedén hozzáférjünk és gyorsan fel tudjuk csapni a soron következő kártyát.

Így is kell kezdeni: Az első játékos felfordítja az első lapját és a figurának megfelelően számol. Eszerint lehet egy vagy kettő számot haladni, krákogni egyet vagy kettőt, mintha a telefonba próbálnánk valamit motyogni vagy csendben kell maradni. A következő is felcsapja a kártyáját és folytatja a számolást a grafika szerint ott, ahol abbahagytuk, majd jön a következő és a következő egészen hétig.

Ekkor elindulunk visszafelé, tehát 7,6,5,4,3,2,1 és megint felfelé addig, míg valaki el nem rontja a számolást vagy rossz feladatot nem hajt végre.

Mi a nehézség? 

Láttam egész ügyes játékosokat, akik remekül tudtak koncentrálni a játékra, de abban az esetben, ha 2-3 kártya is külön feladatot ad, bizony bele lehet zavarodni a számolásba. Ebben a gyerekek nagyon ügyesek és letapasztja a kis popijukat a székre, nem akarnak mellette körbe-körbe futkorászni, hanem megszállottan számolnak, nehogy elrontsák. Ezért a koncentrációkészségüket és a megfigyelőkészségüket nagyon jól fejleszti. Mondjuk ez ráfér a nagyobbakra is... :)

Ha már felnőttek:
Amennyiben valaki elrontja a számolást, úgy fel kell vennie a lent lévő lapokat. Persze egy felnőtt bográcspartin a bünti emellett lehet mondjuk, egy feles itóka elfogyasztása is. Csak úgy mondom…

A játékot persze az nyeri, aki a legjobban figyel és dekódolja a gengszterek kommunikációját, azaz elfogy a paklija.

 

Az Aljas 7-es tehát egy remek fejlesztő játék kicsiknek és nevetéstől hasfogdosós partijáték felnőtteknek. És tényleg korosztályfüggetlen. A nagyiék is játszhatják az unokákkal, és a klubnapokon, rendezvényeken szokták is!

 


Címkék

Biztosan el tudsz számolni 7-ig? - Aljas hetes játékajánló