A feltüntetett képek a gyártótól kapott anyagok, a valósághoz képesti eltérés esetén elnézést kérünk, folyamatosan javítjuk. Kérjük olvasd el a termék nevét és leírását.

Rá: A Nílus völgyének krónikája társasjáték

Cikkszám: RS-25CGRARS

Kategória: Stratégiai társasjáték

Szállítás: 1-14 munkanap


Játékosszám: 2~5 fő

Ideális játékosszám: 4 fő

Nyelv: Magyar

Játékidő: 45~60 perc

Életkor: 12

Javasolt életkor: 10

Összetettség: Haladó

Nyelvfüggőség: Független

Mechanika: Licitálás, Szerencsepróba, Készletgyűjtés

  • Külső raktáron
14 990 Ft

Termékismertető

Az ókori Egyiptom Óbirodalmát a jólét és a biztonság jellemezte. A királyok erős, bürökratikus rendszert hoztak létre, amely segített az ország hatalmas vagyonának igazgatásában. A királyok nem csak politikai uralkodók voltak, hanem vallási vezetőként is tekintettek rájuk. Egyenesen Rá fiaiként kezelték őket.
 

A játszma menete:

Egy  játszma három korszaknak nevezett részéből áll. A korszakok mindegyikében a játékosok egy-egy akciót hajtanak végre, hogy növeljék civilizációjukat és fejlesszék kultúrájukat - hogy jutalmakra és elismerésre tegyenek szert.

Az első kört a legnagyobb napkorongot birtokló játékos kezdi - és az óramutató járásával megegyező irányba megy körbe. Egy korszak akkor ér véget, ha az összes napkorongot képpel lefelé fordítottátok, vagy a napbárka elérte a Rá sáv végét. A játékot az nyeri, aki a három korszak alatt a legtöbb pontot gyűjtötte össze.

A körödben egy akciót hajthatsz végre az alábbiak közül:

  • lapkát húzol - húzz egy lapkát a zsákból, ha Rá lapkát húztál, akkor vedd magadhoz a napisten szobrát és hajts végre egy árverést.
  • megidézed Rát - mondd, hogy "Megidézem Rát!", vedd magadhoz Rá szobrát és hajts végre egy árverést.
  • istenséglapká(ka)t költesz - egy korábban megszerzett istenséglapkát elkölthetsz és helyette elvehetsz egy nem-istenséglapkát. Ha az katasztrófalapka, azonnal hajtsd végre.
 


A Rá: A Nílus völgyének krónikája társasjáték egy gyönyörű grafikával és fa elemekkel teli stratégiai társasjáték, amelyben nem csak az alkudozás elemeit ismerhetik meg a játékosok, hanem az egyiptomi kultúrába és istenek világába is betekintést nyerhetnek.


A játékban a jókor megtett licitek szinte elengedhetetlenek a győzelemhez, olyanok mint a szerencse forgandóságának elfogadása - egy fáraó ugyan nem szállhat szembe az istenek szeszélyeivel, de jókor megtett lépésekkel előnyt és akár sikert kovácsolhat belőlük.


Vívdd ki a történelem tiszteletét,
 véssék a Te nevedet a pergamenek lapjaira és bizonyítsd, hogy Rá rátermett fia vagy! Vezesd az aranykorba Egyiptomot! Menni fog?

Termékjellemző alapján keresnél?