Kérdése van? Hívjon minket! +36709460214

Blog

Játékok Valentin-napra

2023.02.04 08:00
Játékok Valentin-napra

Közeleg a Valentin-nap, ezért mi most összegyűjtöttük a legizgalmasabb és legszórakoztatóbb játékokat pároknak.

Ohh…igen?

Egy magyar fejlesztésű beszélgetésindító társasjáték, de nem a megszokott témákkal. Olyan kényes kérdéseket feszeget, mint a szexuális szokásaid, vágyaid, vagy mondjuk beállítottságod. Az összesen 440 kérdést tartalmazó kártyák nem csak a friss kapcsolatban elmélyülni kívánóknak okoz meglepetéseket a másikról, hanem házasoknak is. Segítségével olyan gondolatok kerülnek a felszínre, amelyek létezéséről addig lehet nem is tudtál. 

Ha Valentin napra meglepnéd a párodat egy kellemes szerelmes hétvégével, az Ohh…igen? segíthet ellazulni a meghitt estéken. A játék ráadásul lehetőséget kínál arra is, hogy akár többen, több pár is csatlakozzon a témák kibeszéléséhez és így a családtagjaink vagy barátaink belső énjét is jobban megismerhetjük. 

 

Szerelmes levél

A Szerelmes levél egy nagyon egyszerű és gyors kis játék, amely arra sarkall, hogy megpróbáljunk a másik fejével gondolkodni: Mi lehet a kezében, mit tarthat meg és mit fog eldobni. A kedves kis története szerint el kell juttatnunk a levelünket a hercegnőhöz, persze csak az egyikünk járhat sikerrel. A játék segítségével néhány forduló után a friss párok is jobban belelátnak majd a másik elméjébe és közben jól szórakozva még csodálatos képekben is gyönyörködhetnek. 

 

Páros Játszma

A Páros Játszma sokban hasonlít az Ohh…igen?-re, ellenben nem annyira tematikus, viszont sokkal viccesebb tud lenni. Nem megy olyan mélységig mondjuk a szexualitásba, nem vájkál annyira a magánéletbe, de adott kérdéseknél konkrét választási lehetőségek közül választhatsz, amik már önmagukban mókás felvetések. 

Ez a játék is lehetőséget ad több párral játszani, ami ugyan segíthet jobban megismerni a többieket, de leginkább fergeteges nevetéseket eredményez. 

 

Te Mind – Érezz rá! és The Mind - Extrém

Bár mindegyik felsorolt játékra érvényes, hogy elmélyülhetsz segítségével a másik gondolkodásmódjában, ez talán a The Mind-ra a legigazabb. Ellentétben a többi játékkal, itt nincs közben beszélgetés, egyszerűen csak próbálsz ráhangolódni a másikra és figyelni az apró kis rezdüléseit. Vajon kinek a lapja következik? 

Az érdekes a játékban, hogy bár közben nem beszélhettek, utána a katarzisban vagy éppen a csalódásban úszva, percekig elemezhetitek, hogy melyik lapot miért tettétek vagy miért nem.

Szerencsére ez is játszható barátokkal, de akár gyerekekkel is, hiszen a szabályai egyszerűek, a lapokon pedig csak a számok szerepelnek. Azok, akik pedig már tökéletesen egymásra hangolódtak itt a The Mind – extrém, ami még csavar és nehezít az alapjátékon. 

 

Fedőnevek négyszemközt

A Fedőnevek egy méltán híres és nagyszerű partijáték, azonban hatalmas hátránya, hogy nem lehet kettesben játszani. Erre nyújt megoldást a páros verzióját, a Négyszemközt, amiben ugyanúgy kémeket alakítotok, de a jó szavakat együtt próbáljátok megtalálni. A közös sikerélmények vagy épp kudarcok segíthetik a párokat közelebb hozni egymáshoz és persze a kooperatív játék segítségével izgalmas órákat tölthettek egymással. 

 

Körvonal

Az Ohh…igen? vagy a Páros Játszmához hasonlóan itt is kártyákkal indíthatunk beszélgetést. Ez a játék is a kapcsolat elmélyítésében, a másik jobban megismerésében segíthet. Mégis miben más ez a játék? Egyrészt a különféle játékok másról szólnak, így például találhatunk olyat, amelyiknek köszönhetően a gyerekhez (Mini, Rajz és Mese) kerülhetünk közelebb, de van olyan is, ami a baráti (Ki az, aki?) emlékeket idéz fel. Valentin napon azonban a párunk és általa saját magunk megismerése jobban érdekel, amihez az alapjátékok (Körvonal és Körvonal kettő) juttathatnak célhoz vagy épp megmutatják az aktuális lelkiállapotunkat (Asszociáció). És, ha ez még nem lenne elég, a Te és Én egy igazán személyre szabott ajándék, ami ráadásul örökre velünk, Vele maradhat. 

+1 Calico

Sokan vagyunk, akik szeretjük a cicákat, és szeretünk meleg, színes takarók alá bújni. Ezt a játékot inkább azoknak a pároknak ajánljuk, akik nem egymás gondolataiban akarnak elmélyülni, hanem ezen lelket melengető játék segítségével szeretnének kikapcsolni a hétköznapok forgatagából és egymással játszva egy kis megnyugvásra vágynak. A szabályok könnyűek, az alkatrészek szépek, a játék egyszerű. Mi kell még egy kis kellemes kikapcsolódáshoz?