A feltüntetett képek a gyártótól kapott anyagok, a valósághoz képesti eltérés esetén elnézést kérünk, folyamatosan javítjuk. Kérjük olvasd el a termék nevét és leírását.

Egy rejtélyes gyilkosság nyomában

Cikkszám: RS-928102.006

Kategória: Party társasjáték

Szállítás: 1-4 munkanap


Játékosszám: 3-8 fő

Nyelv: Magyar

Játékidő: 5-15 perc

Életkor: 13

Javasolt életkor: 10

Összetettség: Egyszerű

Nyelvfüggőség: Függő

Mechanika: Kommunikációs korlát, Kooperatív, Lapkontroll

  • Raktáron
4 491 Ft4 990 Ft

Termékismertető

Detektív legyen a talpán, aki a néma szemtanúk alapján is megállapítja, ki volt a tettes. Szerencsére ez nem egyetlen ember feladata, ugyanis közösen eredtek a gyilkos nyomába, aki a nálatok lévő lapok között rejtőzik.

Tragédia rázza fel az álmos angol kisváros életét. Hidegvérű gyilkosságot követtek el, de senki sem látott semmit. Nem tudja senki, hogy pontosan mi történt.

Az Egy rejtélyes gyilkosság nyomában című játékban a játékosok összefognak és némán, csöndben próbálnak a tettes nyomára akadni. A játék során szóban nem kommunikálhattok egymással - kivéve ha egy lap mást nem mond.

A játék előkészület könnyen megy. Tegyétek félre a gyilkos és a nyomozó kártyát. Keverjétek meg a pakli többi részét - játékosszámnak megfelelően - és alkossatok belőle egy húzópaklit. Ebbe a lefele fordított pakliba csúsztassátok bele a két kihagyott lapot - míg a nyomozó alulra, addig a gyilkos felülre kerüljön. Ezt követően húzzatok mindannyian két-két kártyát.

Hogy ki lesz a kezdőjátékos? Az kapja ezt a nehéz feladatot, aki legutoljára olvasott vagy látott gyilkossági rejtéllyel kapcsolatos történetet.

 

A játék menete:

Olvasd el a kezedben tartott kártyákat. Alapvetően tetszőlegesen választhatod ki, hogy melyik kártyát játszod ki azonnal, kivéve ha valamelyik kártyád mást nem mond. Csak a kártya utasítására - A szóbeszéd - szólalhatsz meg és akár konkrétat is mondhatsz a lapokról, amik nálad vannak, vagy láttál.

A kártyák utasítására játszhatsz ki lapot, viszont húzni csak akkor kell, ha kevesebb, mint két lap maradt a kezedben. A dobópaklit bármikor átnézhetitek, viszont a sorrendet nem változtathatjátok meg. Stratégiáról mindig beszélhettek, de konkrét információt csak a kártyák utasítására adhattok át egymásnak. Vajon ti jól kommunikáltok némán?
 

Győzelem vagy vereség:

Ebben a kooperatív játékban mind két lehetőség esetén egy csapatként győztök vagy éppen veszítetek. Tiétek az öröm, ha sikerül kijátszanotok a nyomozó kártyát és eléritek, hogy a gyilkost eldobják. Vagy ha a gyilkos és az informátor egy kézbe kerül. Ez a két lehetőség van győzelemre.

Vereség akkor következik be, ha a gyilkos és szemtanú ugyanannak a játékosnak a kezébe kerül vagy ha már nincsen lap a húzópakliban és valakinek még szüksége van lapra.
 

Ti hol lesztek a pontozó skálán? Profi nyomozók lesztek vagy csak szórakoztatjátok a gyilkost ügyetlenkedésetekkel? Tegyétek próbára nyomozói készségeiteket és járjatok utána a tetteknek.

Termékjellemző alapján keresnél?


Népszerű termékek