Kérdése van? Hívjon minket! +36709460214

Blog

A nemzetközi családok és a klímaváltozás akciónapja - JÁTÉKAJÁNLÓ

2023.05.15 08:00
A nemzetközi családok és a klímaváltozás akciónapja - JÁTÉKAJÁNLÓ

Két fontos dolgot is ünneplünk a mai napon. Május 15. ugyanis a nemzetközi családok és a klímaváltozás akciónapja. Gondoljunk hát a szeretteinkre, gyűjtsük össze a családot, legyünk velük szeretetben és békében, de gondoljunk közben a környezetünkre, vigyázzunk a körülöttünk élő növén- és állatvilágra, a levegőnkre!

Álljon itt két példa egy kellemes családi játékra és egyre, amely kiemelten foglalkozik a környezetvédelemmel, amelynek egyik alappillére a klímaváltozás.

Azul

A családi társasjátékok koronázott királya, egy egyszerű, de mélységekkel rendelkező stratégiai játék az Azul.

Gyönyörűen kidolgozott, festett csempéket kell gyűjteni különböző színekben, a megfelelő kombinációkban, hogy a legtöbb pontot érhessük el. Minden játék más és más, számos lehetőség rejlik benne, és kis odafigyeléssel tudjuk befolyásolni a másik játékos tervezését is, így kellően konfrontatív. Nem csoda, hogy ennyien szeretik az Azult, ráadásul mindemellett gyors és pörgős játék, ami nem égeti le az agyunkat, így egymást követően akár többször is próbát tehetünk vele.

Főleg azoknak ajánlom, akik még csak most kezdenek ismerkedni a modern társajátékokkal, de azoknál is sűrűn előkerül, akik már tapasztalt játékosok, csak valami könnyedebb stratégiai játékra vágynak.

Arn Nova

Egy aránylag friss megjelenésű, komplex játék az Ark Nova, ami szintén számos nemzetközi díjat nyert.

Ebben a játékban egy állatkertet kell menedzselnünk, de úgy, hogy közben a környezetvédelmet is előtérbe kell helyeznünk.

Az alapmechanika nagyon egyszerű: 5 kártyánk közül, az éppen aktuális helyétől függően, válassz egyet és hajtsd végre! Azonban nem mindegy, melyiket mikor, milyen erősséggel alkalmazzuk. Már körökre előre meg kell terveznünk az akcióinkat, amit szerencsére csak minimálisan tudnak mások vagy a szerencse befolyásolni. Így szépen tudjuk építeni az állatkertünket, de néha lehetőségünk van kijutni egy-egy kávészünetre is.

Az Ark Nova, amilyen összetett, olyan pörgős is tud lenni, de való igaz, a kártyák sokrétűsége és mennyisége miatt sok apró dologra kell figyelnünk és bizony az első pár alkalommal az Ark Nova segédletét többször is elő kell venni.

Ettől függetlenül már simán ajánlott egy kissé gyakorlottabb családnak vagy baráti társaságnak, hiszen könnyen és hamar tanulható, az azonban, aki gyakran szokott analízis paralízisbe keveredni itt sem fogja tudni elkerülni.