Kérdése van? Hívjon minket! +36709460214

Blog

Tippek-trükkök: Nemesis társasjáték

2022.12.29 08:00
Tippek-trükkök: Nemesis társasjáték

Jónéhány alkalommal játszottunk a Nemesis-szel, illetve egyedül is végigvittem a játékot. Úgy gondoltam megosztom veletek a játékok során szerzett tapasztalataimat, hogy több sikerélményetek legyen, mint nekem az első pár alkalommal. :)

A játék alappillére, hogy eldöntsük, hogyan próbáljuk megnyerni a játékot. Összefogunk a többiekkel vagy külön utakon járunk.

-Fontos lehet az együtt mozgás, de ez sok veszélyt is rejthet magába, mert a betolakodófejlődés fázisban több zajdobást is végzünk, illetve nem tudhatjuk, a társunk mikor szúr hátba.

-Minden karakternek ki kell használni az egyedi lehetőségeit: eszközeit, kártyáit! Igyekezzünk úgy helyezkedni, hogy a két különleges eszközt tudjuk aktiválni.

-Az elején nem ajánlott rohanni. Használjuk az óvatos mozgást!

-A kék holttest is karakter-holttestnek minősül, így általa egy betolakodó-gyengeség kifejleszthető és esetleg küldetésünkhöz is fontos lehet. Érdemes az egyik játékosnak már az első fordulóban magához vennie.

-A királynő szinte halhatatlan. Ha nem az a küldetésed, ne állj le vele harcolni, inkább vedd fel a nyúlcipőt. Kezdőknek a királynőre vonatkozó küldetéseket nem ajánlott választani. 

-Ha nem célod elpusztítani a hajót, akkor érdemes a helyiségeket megjavítani akkor is, ha nem használod, hogy ne robbanjon fel idő előtt. Szintén érdemes a tüzeket eloltani. Ehhez sokszor fontos lehet huzamosabb időt  a „Tűzvédelmi Rendszer Vezérlő”-ben eltölteni. 

-A „Légzsilip Vezérlő” öl. Ismétlem: öl! Ezzel a legegyszerűbb a királynőt vagy egy másik játékost megölni. Bár nehéz lehet odacsalni egy sárga helyiségbe a célpontot, de elég biztos a hatása.

-A fészek veszélyes. A fészket elpusztítani meg nagyon körülményes is.  Érdemes kerülni ezeket a küldetéseket is eleinte. 

-A kék (vagy szürke) eszközök barkácsolása inkább a gépész privilégiuma. Bár elég jó eszközöket lehet így összepakolni, nem biztos, hogy megéri velük vacakolni.

-Folyamatosan elemezd a helyzetet. A játék körről-körre, fordulóról-fordulóra változik. Nem érdemes fejjel menni a falnak és követni nyílegyenesen az eredeti elgondolásunkat. 

-Végső elkeseredésben sem ajánlott a közelharci támadást használni. Inkább fuss el és szerezz lőszert. Persze lehetnek kivételek, de nem érdemes leállni izmozni egy felnőttel sem.

-A játék elején meg kell találni a különféle akciók között az egyensúlyt. Így az óvatos és rendes mozgás, kutatás, és helyiségek akciói között.