Megérkezett a Körvonal
Olvasási idő: csak ~2 perc

Megérkezett a Körvonal

A Körvonal egy komplett játékcsalád és itt ez a szóösszetétel nagyon találó, hiszen nem csak egy játékot kapunk általa, hanem a számos kiadványának köszönhetően az egész családot segíti közelebb hozni egymáshoz. A szülőket a gyerekekhez és viszont, vagy éppen a párokat egymáshoz. A szabályok nagyon egyszerűek, lényegében egy beszélgetésindító paklit kapunk szavakkal, kérdésekkel, kijelentésekkel. Segít jobban megismerni az asztalnál ülőket és még önismeret próbára is sarkall. A Körvonal lehetőségeiben mindenki megtalálja azt, amire vágyik.

 

Körvonal és Körvonal 2

Csak kérdések és felvetések. Lényegében csak egy szabály van: az Őszinteség. Bonyolultan hangzik? Nem, igaz? Egy-egy kártya olyan gondolatokat ébreszt fel az agyunk hátsó kis bugyraiból, amelyek létezéséről korábban talán nem is tudtunk. Nem csak a másikat hozza közelebb, hanem segít saját magunkat is jobban megismerni és megérteni. Akinek pedig az első 80 kártyalap nem volt elég, annak ott a Körvonal 2 lehetősége, amely újabb 80 kártyát rejt magában. 

Körvonal mini

Ezek a kérdések már gyerekeknek szólnak. Segítségükkel könnyebben meg tudnak nyílni nekünk, elmondhatnak olyan dolgokat, amelyeket máshogy talán sohasem osztottak volna meg velünk. Talán mindenkinek ismerős az, mikor megkérdezzük gyermekünket, mikor hazaér, hogy „Mi volt az oviban/suliban” és azt a kérdést kapjuk egy laza vállrándítással, hogy „Semmi”. Pedig mennyi mindent átélnek nap, mint nap, csak nem tudják elmondani nekünk, nem tudják feldolgozni, nem is tudják, hogyan kezdjenek bele. Nos, erre nyújt segítséget nekünk a Körvonal mini változata.

Ki az, aki?

Újabb 80 kártyalapot kapunk, amelyek azonban már inkább arról szólnak, hogy vajon mennyire ismerjük a másikat. Sokkal inkább baráti vagy nagyobb családi összejövetelekre ajánlott. A közös történetek, közösen megélt élmények felidézése során újra átélhetjük ezeket és megoszthatjuk olyanokkal is, akik korábban nem voltak velünk. 

Asszociáció

A jól ismert 80 kártyán most csak egy-egy szó szerepel, amik miatt nem feltétlen a mélyen rejtőző gondolataid vagy érzéseid kerülnek felszínre. A válaszaid helyette inkább a jelenlegi lelki állapotodat tükrözik. Figyeld csak meg, ki, hogyan reagál az adott szóra, hiszen sokat elárulhat róla! Éppen ezért a kártyákat újra és újra elő lehet venni, és meglátod, ahogy a lelkiállapotunk, úgy a választott szó is alkalomról alkalomra megváltozik. 

Rajz és Mese

Ha nem feltétlenül célunk a gyermekünkből kihúzni a benne lakozó gondolatokat, leülhetünk velük csak simán játszani is. Rajzolni szinte minden gyerek szeret és a szavak körülírásával fejlesztjük a szókincsüket és beszédkészségüket. Így egyszerre szórakoznak és tanulnak is és ami a legfontosabb: mindezt a szüleikkel közösen tehetik meg, ami megfizethetetlen és maradandó élmény.

Te és Én

Vannak gondolatok és érzések, amelyek annyira természetesek, hogy eszedbe sem jut megosztani a másikkal. Vagy épp nem tudod, miképpen is mondd el neki, hogy mennyire fontosnak találod? Esetleg szeretnél neki kedveskedni, bókolni neki, vagy éppen a közös élményeket feleleveníteni, csak nem tudod, hogyan is csináld? Ne aggódj, megtaláltad a megfelelő eszközt! A Te és Én nem egy játék, de segítségével megüzenheted a barátodnak, szerelmednek, családtagodnak, hogy miért tartod őt a legjobbnak, miért szereted őt a legjobban, hogy mit is jelent számodra. Egy személyre szóló és örök érvényű ajándékot adhatsz.


Címkék

Megérkezett a Körvonal