Kérdése van? Hívjon minket! +36709460214

Blog

Madarak és fák napja - JÁTÉKAJÁNLÓ

2023.05.10 14:41
Madarak és fák napja - JÁTÉKAJÁNLÓ

Ma ünnepelhetjük a Föld napjának kistestvérét, a Madarak és Fák napját. Ha teheted, tegyél egy sétát a természetbe, csodáld meg a madarak énekét és ölelj meg egy fát, ami föltölthet energiával!

Azonban, ha inkább otthon, az asztalnál ülve szeretnél megemlékezni ezekre a nagyon fontos élőlényekre, akkor ajánlok nektek pár szuper társasjátékot, amelyekkel ezt megteheted.

FESZTÁV TÁRSASJÁTÉK

Talán a madarakról minden tapasztaltabb játékosnak a Fesztáv jut eszébe és joggal. Ebben a játékban több, mint 100 gyönyörű madárból válogathatunk, becsalogathatjuk őket a gyűjteményünkbe, és általuk bővíthetjük az élőhelyünket. Persze me felejtsük el etetni is őket, hiszen meghálálják nekünk és tojásokat raknak. Az nyer, akinek a legtöbbet ér a madárgyűjteménye. Most már számos kiegészítő jelent meg a Fesztáv társasjátékhoz, így megcsodálhatjuk az ázsiai, óceániai, európai madarakat is. Ha esetleg játszanál vele, de nincs kivel, vagy nem tudtad egyedül elsajátítani a szabályait, akkor ne csüggedj, látogass el az egyik klubnapunkra és segítünk neked! Az időpontokat megtalálod itt az oldalunkon.

QUETZAL: A SZENT MADARAK VÁROSA TÁRSASJÁTÉK

A Quetzal nevű társasjátékban nem a szárnyas kedvenceinket gyűjthetjük össze, hanem ellátogathatunk a titkos városuk. Ebben az ősi városban kell kincseket keresni a kalandoraitokkal és régészeitekkel, azonban siessetek, mert csak 5 körötök lesz erre. A játék legérdekesebb része, hogy a meeple figuráitokkal dobjátok ki, hogy milyen akcióitok vannak az adott körben. Ez egyrészt viccessé változtatja a játékot és persze a szerencse miatt pedig előfordulhat, hogy újra kell gondolnod a stratégiádat, amelynek köszönhetően megunhatatlanná válik. A Quetzal: A Szent Madarak Városa társasjátékban mindezt egy szemetgyönyörködtető térképen tehetitek meg, ami remekül idézi a Dél-Amerikai dzsungelt.

AZ ÉN ERDŐM TÁRSASJÁTÉK

Ha kicsiknek keresel játékot erre az alkalomra, ami nem csak tematikus, hanem fejlesztő is, akkor a te tökéletes választásod „Az én erdőm” lehet. A játékot már egészen kicsi ovisokkal lehet játszani, de akár kisiskolások is tanulhatnak belőle, mert két variánst is tartalmaz. A gyereknek fel kell nevelniük a saját erőiket fákkal és madarakkal. Szórakozás közben még a térlátásást is fejleszti. Ezt a játékot hamarosan a rendezvényeinken is kipróbálhatjátok. Az oldalunkon azt is megtaláljátok, mikor, hol fogunk felbukkanni.

FAMŰVESEK TÁRSASJÁTÉK

A Faművesek társajáték egy kellemes köntösben mutatja meg nekünk, hogy milyen sokrétű felhasználása is van a kedvelt fáinknak. Ne zavarjon azonban meg ez a családbarát külső, mert egyébként egy nagyon komplex játék a Faművesek! Rengeteg lehetőséggel, alkatrésszel, számos kombinációs lehetőséggel. Készíts hát bútorokat, hangszereket és különféle háztartási eszközöket és fejlődj minél jobb faművessé!

LOMBKORONA TÁRSASJÁTÉK

Feljebb haladva eljutunk a fa tetejére, és így beléphetünk a Lombkorona játékba. Ez egy kétfős társasjáték, amelyben a leggazdagabb ökoszisztémájú esőerdőt kell növesztenetek. A csodálatos fáink tetejére változatos állatvilágot teremthetünk. De, nem kell megijedni, mert a játék lehetőséget kínál 3-4 fővel való játékra vagy megpróbálhatod egyedül is kialakítani a legideálisabb faunát. Mindezt egy szépséges kártyákkal tarkított társasjátékban.

ÁLOMKERT TÁRSASJÁTÉK

Saját kertet építhetsz és így fákat is ültethetsz az Álomkert társasjátékban, melyek hűs árnyékában megpihenhetsz. A játék színpompás kártyákkal kápráztat el minket, de a legnagyobb előnye, hogy akár heten is játszhatunk vele és mindezt akár kooperatív játékmódban, egymással közösen megszerezve a legtöbb pontot. Nem kell megijedni tőle, mert a szabályok könnyen tanulhatók, így akár már kisiskolás gyerekünkkel is közösen játszhatunk és építhetjük fel álmaink kertjét.