Kipróbáltuk – Robbanó Cicák
Olvasási idő: csak ~3 perc

Kipróbáltuk – Robbanó Cicák

A játék hamar a család és a barátok nagy kedvence lett. Egy jó kis be- és levezető játék, ami nagyon egyszerű és mégis nagyszerű. A szabálymagyarázat kb. tíz perc és az első pár kör után mindenki megérti a lényegét. Már 7-8 éves kortól tanulható a gyerekeknek, de azért itt felhívom a figyelmet rá, hogy mivel játékos kiesős és egymást szivatós játékról van szó, így könnyen sértődés lehet a vége!

Maga a játék lényege, hogy a közös húzópakliból ne mi húzzuk fel a Robbanó cicát és, ha mégis, akkor legyen a kezünkben egy Hatástalanítás kártya „ellenszerként”. Az egész játék nyitja a Hatástalanítás és lényegében ezért megy folyamosan a harc, hogy más kártyáink segítségével vagy kombinációkat használva megszerezzük a többiekét is közben igyekezzünk elkerülni a robbanást. 

Erősen konfrontatív, a kártyák többsége a másik szivatásáról szól, de közben a vicces grafika és elnevezések segítenek könnyeddé tenni, így a partik általában nem harapóznak el…persze aki sértődékeny és nehezen tud veszíteni, az nem biztos, hogy ebben a játékban találja meg az örömöt. Ne felejtsük el, hogy ez elsődlegesen egy partijáték, így tessék elengedni magunkat közben és szórakozzunk!

2 fővel

Nálunk sokat kerül elő kettesben is. Bár a lapokat könnyebb számolni és így következtetni, hogy mi lehet a másik kezében és mi van még a pakliban, kellően viccesen lehet szurkálni a másikat és fontos, hogy mit milyen sorrendben játszunk ki.  A partik gyorsak, 5-10 perc alatt le lehet zongorázni egy menetet, akarom mondani fel lehet robbantani a másikat. Ha viszont a páros már ráérzett a lényegre érdemes beszerezni hozzá egy kiegészítőt, amit alább majd taglalok. Én szívből merem ajánlani otthon egy kis esti lazításra.

3-4 fővel

Maga a játék előkészítése lényegében semmi, csak két keverés és közben egy osztás, azonban itt már előfordulnak 20-30 perces meccsek is, igaz elég ritkán. Általánosságban inkább csak negyed óra kell, hogy egy maradjon közülünk és újrakezdhessük a menetet, de addig a kieső játékosok unatkozhatnak. Mondjuk épp elég idő egy kis nyújtásra, hogy behozzanak egy kis nasit, vagy meglátogassák a mosdót, szóval nem kell kétségbe esni. A szivatás itt már jobban eloszlik és igazi partihangulatot tud kölcsönözni a hozzá társuló sok nevetés. Általában bevezetőjátéknak vagy két komolyabb közti átmenetként szoktuk nyomni.

5 fővel

Az alapjáték max öt főt támogat, de annyira kevés kártya marad benne, hogy a hatodik játékos után már nem is maradna kártya a pakliban csak a Robbanó cicák. Itt a játékosok lényegesen hamarabb kieshetnek, mert minimális a laphúzás, de annál több benne a robbanás, így unatkozni sem marad ideje annak, aki korábban robban, mint szeretett volna.

5+ fővel -Partipakk

Egyértelműen csak kiegészítővel és elsősorban a Partipakkal lehet ötnél többen játszani. A Partipakk azonban számos új kártyát tartalmaz és az alapok közül is van benne bőven, így akár tízen is lehet küzdeni.  Itt azért már valóban előfordulhatnak fél órás menetek, aminél lehet valaki már az első 5 percben kiesik, így az uncsizás benne van a pakliban -hogy stílszerű legyek. Viszont a játék maga ugyan olyan egyszerű és szórakoztató marad és lényegében a körök hamar peregnek, ha már ismeri mindenki a lapokat. Megjegyzem, minden kártyára le van írva, hogy mi a képessége, ami általában egy mondat, szóval nem kell túl bonyolult utasításokra gondolni. A Partipakk egyik legszórakoztatóbb része amúgy a doboz, majd meglátjátok! 

Berobbanó Cicák

Az alapjátékhoz képest csak néhány új kártya van benne és amit kapunk, az is igen karcsú, így elsőre csalódás lehet, az amúgy hatalmas karton tartalma, de két fontos dolgot is kapunk vele. Az egyik a Berobbanó Cica, ami lényegében átírja a rutint. Ezt főleg alacsony játékosszámnál vettem észre, két főnél pedig egyenesen újra kell gondolni az addigi taktikánkat, amint bekerül a pakliba. Igazából, ha egyszer kipróbáljátok a Berobbanót, már nem fogjátok kivenni soha többet! A másik a Szégyen Gallérja, ami azért jó, mert gondoltak arra, hogy a kieső játékos unatkozhat, de ennek segítségével egy mókalehetőséget kap a csapat a kezébe, amely esetben már nem csak a játékban, de azon kívül is lehet szívni a másik vérét.

 

Összességében egy nagyon vicces, pörgős és egyszerű partijáték, így alap, hogy legyen mindig nálunk egy. Legalábbis én mindig mindenhová viszem…tényleg mindenhová!


Címkék

Kipróbáltuk – Robbanó Cicák