A feltüntetett képek a gyártótól kapott anyagok, a valósághoz képesti eltérés esetén elnézést kérünk, folyamatosan javítjuk. Kérjük olvasd el a termék nevét és leírását.

Támad a kraken! társasjáték

Cikkszám: RS-IELKARS

Kategória: Családi társasjáték

Szállítás: 1-14 munkanap


Játékosszám: 1-4 fő

Nyelv: Magyar

Játékidő: 25 perc

Életkor: 7

Javasolt életkor: 5

Összetettség: Egyszerű

Nyelvfüggőség: Független

Mechanika: Kooperatív

  • Jelenleg nem elérhető
10 989 Ft
A termék jelenleg nem elérhető

Termékismertető

Kalózbandátokkal a hét tenger hullámain hajóztok kincs és kaland után kutatva, amikor a szörnyűséges Kétszín Kraken feltör a habok alól, és a hajótokra támad! Gyorsan, mindenki a fedélzetre! Ragadjatok szablyát, pisztolyt, fussatok az ágyúkhoz! Egyesítsétek erőiteket és küzdjetek összehangoltan, hogy megmentsétek a hajót – és magatokat!

A Támad a kraken! egy kooperatív játék. Játsszatok csapatként, és űzzétek el a félelmetes Kétszín Krakent, mielőtt elsüllyeszti a hajótokat. Nyertek, ha sikeresen elhelyeztek 3 támadásjelölőt a krakenen! Azonban ha a kraken 4 léket üt a hajótokon, elvesztitek a játékot!

Játékmenet
Egy játékos köre két részből áll: a tekergő karok mozgatása és akciókártya kijátszása.

A kraken tekergő karjainak mozgatásához dobj az összes játékban lévő kockával. A piros kockák a piros, a lila kockák pedig a lila karok mozgatását teszik lehetővé. A kockák oldalain lévő szimbólumok megegyeznek a BUBORÉK mezőkön szereplőkkel: ezek mutatják meg, hogy melyik kart kell mozgatnod. Miután dobtál a kockákkal, mozgasd a megfelelő karokat egy mezővel közelebb a hajó felé. Egy kar több mezőt is léphet egy kör során (ha több kockával is ugyanazt a BUBORÉK szimbólumot dobtad az adott színből).
 

 

Ha egy kar már a szablyazónában áll, mikor tovább kellene léptetned, akkor rátámad a hajóra! Két dolog történhet: ha van hajókorlát, a kar megsemmisíti azt, ha nincs hajókorlát, akkor pedig lékjelölőt kell tenned a hajó adott területére. Bármelyik esetben a kar ezután visszatér a saját BUBORÉK mezőjére.


Miután dobtál a kockákkal és mozgattad a kraken karjait, ideje, hogy te is akcióba lendülj. Válassz egyet az előtted lévő felfordított akciókártyák közül, hogy a segítségével visszaszorítsd a tekergő karokat. Az akciókártyákon különféle szimbólumokat találtok, amik különböző akciókat jelölnek, és ti döntitek el, milyen sorrendben hajtjátok végre őket. Nem kötelező a kártyán szereplő összes akciót végrehajtani. A megfelelő akciókkal vissza tudjátok szorítani a kraken karjait.

Különleges akció a grimaszolás, ugyanis minden szimbólum után eggyel előre kell léptetned a krakenfigurát a krakentáblán. Ha olyan mezőre lép, ahol kocka van, tedd azt a többi, játékban lévő dobókocka mellé. Ha viszont eléri a tábla utolsó mezőjét, a kraken maga is támadásba lendül, és átveszi az egyik kar helyét.

A játék kétféleképpen érhet véget:

  • Nyertek, ha az egyikőtök elhelyezi a 3. támadásjelölőt a krakenen.
  • Veszítetek, ha a 4. lékjelölő is felkerül a hajótokra.

Készen álltok megküzdi a tenger eme hátborzongató óriásával? És megvan bennetek minden, ami kell, hogy diadalmasan kerüljetek ki az összecsapásból?

Termékjellemző alapján keresnél?


Népszerű termékek

Burgle Bros. társasjáték
9 990 Ft
Quantik társasjáték
11 990 Ft
Calavera társasjáték
4 489 Ft
Kozmopolip
15 990 Ft
Dorfromantik – A társasjáték
15 990 Ft
Anarchista palacsinta
6 990 Ft