A feltüntetett képek a gyártótól kapott anyagok, a valósághoz képesti eltérés esetén elnézést kérünk, folyamatosan javítjuk. Kérjük olvasd el a termék nevét és leírását.

Ave, Cézár! társasjáték

Cikkszám: RS-PSCGCAERS

Kategória: Családi társasjáték

Szállítás: 1-14 munkanap


Játékosszám: 1-2 fő

Nyelv: Magyar

Játékidő: 20 perc

Életkor: 14

Javasolt életkor: 10

Összetettség: Egyszerű

Nyelvfüggőség: Független

Mechanika: Területfoglalás,

  • Külső raktáron
9 990 Ft

Termékismertető

Ha Tiéd a többség, Tiéd a birodalom.


A Római Köztársaság a végéhez közeledik, de előtte még hatalmi harcra kerül sor Caesar és Pompeius között. Kettejük bőrébe bújva irányítjátok a légióitokat, stratégiailag bevetve őket a kulcsfontosságú csatatereken, hogy megpróbáljátok átvenni a provinciák feletti irányítást. Váljatok a Provincia irányítójává!


A térkép 
- a játéktábla a késői Római Köztársaság provinciáit ábrázolja, valamint a közeli területeket. Itália kivételével az összes provincián belül egy provinciamező található. A játék elején ezeken a mezőkön provinciabónusz-jelölők foglalnak helyet, a későbbiekben pedig ezeket a mezőket az egyikőtökhöz tartozó irányításjelölő foglalja majd el.

Előkészületek - Helyezzétek a játéktáblát a játéktér közepére, majd helyezzétek a szenátus provinciabónusz-jelölőt az Itália mezőre. Helyezzetek a többi provinciamezőre véletlenszerűen egy-egy provinciabónusz-jelölőt képpel felfelé.

 

Döntsétek el, hogy melyikőtök játszik Caesarként (piros) és melyikőtök Pompeiusként (kék). Vegyétek magatokhoz a saját színű befolyásjelölőiteket, és szórjátok be azokat a zsákotokba. Keverjétek meg azokat jól, majd húzzatok véletlenszerűen 2-2-t.Játékmenet 
- Ceasar lesz a kezdőjátékos és felváltva kerültök sorra. A saját körödben:

  1. Helyezz egy befolyásjelölőt a térképre egy szabad határmezőre és döntsd el, hogy a jelölőt hogyan tájolod.
  2. Ha egy provincia kerül az összes határmezőn befolyásjelölő van, akkor az lezárt provinciának számít.
  3. Húzz egy befolyásjelölőt a húzózsákodból.

A játék vége és a győztes:


A játék azonnal véget ér, amint egyikőtök az utolsó irányításjelölőjét is a térképre vagy egy szenátusjelölő alá helyezi. Ez a játékos megnyeri a játékot és ő lesz Róma első diktátora.


 

Habár Róma nem egy nap alatt épült, ebben a taktikai játékban húsz perc alatt elfoglalhatod. Már ha kellően talpraesett vagy, és nem hagyod, hogy a másik császárjelölt (esetleg a játék vezette Auto-Crassus) túlszárnyalja a terveidet.


Hódítsd meg a provinciákat,
 szerezz azok révén különleges hatásokat, és maradj egy lépéssel az ellenfeled előtt!


Az Ave, Cézár! egy igazán pörgős stratégiai játék, amely csak tőletek függ hogy mennyi ideig tart! Ha nem figyelsz az ellenfeled már 5 perc alatt elfoglalja Rómát. De az is lehet, hogy te jársz majd előtte több lépéssel - minden csak a lépéseiden múlik!

Termékjellemző alapján keresnél?


Népszerű termékek

Mackók és méhek társasjáték
7 990 Ft
Calavera társasjáték
4 489 Ft
Katamino társasjáték
11 990 Ft
Rallyman GT társasjáték
20 990 Ft
Álomkert társasjáték
14 990 Ft
Anarchista palacsinta
6 990 Ft