A feltüntetett képek a gyártótól kapott anyagok, a valósághoz képesti eltérés esetén elnézést kérünk, folyamatosan javítjuk. Kérjük olvasd el a termék nevét és leírását.

Allegra társasjáték

Cikkszám: RS-IELALLRS

Kategória: Családi társasjáték

Szállítás: 1-4 munkanap


Játékosszám: 2-6 fő

Nyelv: Magyar

Játékidő: 30-40 perc

Életkor: 8

Javasolt életkor: 8

Összetettség: Egyszerű

Nyelvfüggőség: Független

Mechanika: Licitálás, Pakliépítés, Mintázás, Félkooperatív, Készletgyűjtés, Csapatjáték

  • Raktáron
4 040 Ft4 489 Ft

Termékismertető

Köss egyességet, alkudozz, győzd meg a többieket, de szabadulj meg elsőként a lapjaidtól. De ha ez nem is megy... akkor is legyen neked a legkevesebb pontod a harmadik forduló legvégére!

A játék célja:

Gyűjts kártyákat, cserélgesd őket, aztán az egyező sorokból és oszlopokból dobd el őket. Ne maradj le a pillanatról, koppants, hogy tiéd lehessen a vágyott kártya" És a célod? Legyen a te kártyáid értéke a legalacsonyabb a harmadik forduló végére.
 

Előkészületek:

Az a játékos, akinek a legutóbb volt szülinapja, megkeveri a kártyákat, és mindenkinek oszt képpel lefelé 12 lapot. Minden játékos magához vesz egy-egy piros korongot. (Még ne nézd meg a lapjaidat!) Képpel lefelé helyezd le a lapjaidat 3 sorba és négy oszlopba. A maradék kártyát az asztal közepén rendezzétek egy húzópakliba. Ebből fordítsatok fel egyet a pakli mellé - ez lesz a dobópakli.
 

De hol van a 15 lap? Minden játékos használja a tőle balra ülő kátékostársa jobb szélső oszlopát is. Ne csak az előtted lévő lapokra koncentrálj.
 

A játék menete:

Az óramutató járásával megegyező irányban halad a kör. A köröd során ebben a sorrendben ezeket az akciókat hajtsd végre:
 

  • Húzz: választhatsz, hogy a húzó vagy dobópakli legfelső kártyáját húzód. Meg kell mutatnod mindenkinek, hogy mit húztál!
  • Cserélj vagy dobj: dönthetsz, hogy eldobod a kártyát, amit húztál vagy megtartod. Ha eldobod, akkor fel kell fedned egy képpel lefelé lévő kártyádat. Ha megtartod, cseréld ki valamelyikre a 15 lapod közül és tedd képpel felfelé annak a helyére.
  • Dobd el a lapokat: Ha három egyforma kártya kerül egy sorba vagy oszlopba (szomszédosak is és egyformák is) akkor dobd el őket.


De mi az a koppantás? Ha úgy döntesz, hogy a húzópakliból húzol, amint felfeded a kártyát, a többi játékos rákoppanthat az asztalra. Ezzel jelzik, hogy szeretnék az adott kártyát megkapni. Ha beleegyezel, akkor add a lapot annak a játékosnak, aki koppantott.
 

A fordulónak akkor vége, ha valaki felfordította vagy eldobta mind a tizenöt lapját. A többiek még egyszer sorral kerülnek, előfordulhat, hogy más játékos utolsó lapját te fordítod fel. Add össze a megmaradó kártyáidon látható számokat, és írjátok fel mindenkiét. Aki a legkevesebb pontot gyűjtötte össze, az megnyerte a fordulót. A játék összesen háromfordulóból áll, ezek lejátszása után adjátok össze a fordulók pontszámait: aki a teljes játék alatt a legkevesebb

 
Te vajon mennyire jársz sikerrel? Ügyeskedj úgy, hogy a játék végére neked legyen a legkevesebb pontod! Koppants, alkudozz és járj túl a többiek eszén!

 

A Reflexshop leírása.

Termékjellemző alapján keresnél?


Népszerű termékek