A feltüntetett képek a gyártótól kapott anyagok, a valósághoz képesti eltérés esetén elnézést kérünk, folyamatosan javítjuk. Kérjük olvasd el a termék nevét és leírását.

A birodalom alkonya társasjáték

Cikkszám: GK-LDG10020

Kategória: Családi társasjáték

Szállítás: 1-2 munkanap


Játékosszám: 2-4 fő

Nyelv: Magyar

Játékidő: 45-60 perc

Életkor: 10

Javasolt életkor: 10

Összetettség: Gamer

Nyelvfüggőség: Független

Mechanika: Licitálás

  • Azonnali készleten
14 391 Ft15 990 Ft

Termékismertető

 

Századokon át virágzott a birodalom, béke volt és bőség. Azt hittétek, örökké így marad, de tévedtetek. Szárazság pusztít, éhezik a nép, a városokban járványok tombolnak, a barbárok már a kapukat döngetik. Néha adódik csupán egy-egy pillanat, amikor rendezhetitek soraitokat, de jó, ha tudjátok, hogy ilyenkor sem dőlhettek hátra. Az újabb csapásokra való felkészülés ideje ez. A kérdés csupán az, melyikőtök birodalmát sikerül megóvni attól, hogy teljesen romba dőljön?

A Birodalom alkonya a fájdalmas döntések játéka. Az elejétől fogva egész a végéig a pusztulásba vezető utat fogjátok járni, és ez az út a következő fázisokra oszlik: Katasztrófa (éhínség, járvány, tűzvész, miegymás), Dupla katasztrófa (ugyanez, csak nagyobb dózisban), Gazdasági (ilyenkor termeltek – sosem eleget, de legalább valamit), Ipari (ilyenkor újjáépíthetitek a birodalmatok korábban elpusztult részeit... már ha van miből) és Konfliktus (igen, még a honvédelemre is áldozni kell).

Ezek a fázisok váltakoznak, és talán nem meglepő, de a játék nagy részét a katasztrófafázisok sokasága teszi ki.

Ilyenkor fordított licit történik: a katasztrófa, legyen például tűzvész, kezelhető, ha a játékos hajlandó munkást vagy élelmet áldozni rá. A játékos tehát bead ezek közül egyet, majd a következő is bead egyet, és így tovább, egészen addig, míg valaki már nem tud vagy nem akar több erőforrást áldozni, és inkább vállalja a katasztrófát. A tűzvész az ő birodalmának egy részét elpusztítja, cserébe, minthogy a jó vezető minden válságban meglátja a lehetőséget, kap egy fejlesztést, amivel a birodalmának egy még el nem pusztult részét (az utakat, a falvakat, a fővárost stb.) erősítheti, és a beadott erőforrás kiváltóját is felmarkolja.

A Birodalma mindegyikőtöknek lángolni fog, ez nem kérdés. A kérdés az, kinek van elég taktikai érzéke, hogy tudja, mikor kell valamit veszni hagyni, mikor újjáépíteni, és melyek azok a lehetőségek, amelyekért megéri komoly áldozatot hozni.

Bírod a feszültséget? Képes vagy meglátni a lehetőséget a legnagyobb csapásokban is? Válladra vennéd egy hanyatló birodalom sorsát?

Itt az ideje, hogy megmutasd, mit érsz, felség!

 

A Gémklub leírása.

Termékjellemző alapján keresnél?