Kérdése van? Hívjon minket! +36709460214

Twilight Imperium társasjáték - magyar 4. kiadás
Twilight Imperium társasjáték - magyar 4. kiadás
71 990 Ft

Twilight Imperium társasjáték - magyar 4. kiadás

A pusztító Alkonyháborúkat követő években az egykori Lazax Birodalom nagy fajai visszahúzódtak saját területeikre, és baljóslatú csend vette kezdetét.
A galaxis azonban most újra megmozdult, és a nagy fajok ismét a határaikon túlra, az űr végtelenjébe tekintenek. A galaktikus civilizáció ékköve, a Mecatol Rex már várja azt, aki elég vakmerő hozzá, hogy magára öltse a császár palástját.
Ki fogja elsőként megkaparintani a trónt? Katonai dominanciával vagy a Galaktikus Tanács dörzsölt befolyásolásával, de egy dolog biztos: a nagy fajok egy új kor hajnalára készülnek.
Szállítási idő
1-2 munkanap
Játékosszám
3 – 6 fő
Ideális játékosszám
6 fő
Játékidő
240 – 480 perc
Életkor
14
Javasolt Életkor
14
Összetettség
Profi
Kategória
Stratégia
Mechanika
Területfoglalás, Kockadobás, Rácsmozgás, Hexagonális rácsok, Moduláris tábla, Verseny, Kereskedés, Szupererők, Változatos előkészületek, Szavazás
Nyelvfüggőség
Függő
Rendelhető
71 990 Ft
Részletek
A Twilight Imperium (negyedik kiadás) egy galaktikus hódító játék, amelyben három-hat játékos a tizenhét frakció egyikének szerepét veszi át, amelyek katonai erővel, politikai manőverezéssel és gazdasági alkudozással küzdenek a galaktikus uralomért. Minden frakció teljesen más játékélményt kínál, a féreglyukak között ugráló Creuss szellemeitől a kereskedelem és a gazdaság mesterei, a Hacan Emírségekig. Ez a tizenhét faj számos utat kínál a győzelemhez, de csak egy ülhet a Mecatol Rex trónjára a galaxis új uraként.

Nincs két egyforma Twilight Imperium játék. Minden galaktikus korszak kezdetén a játéktáblát egyedileg és stratégiailag építik fel 51 galaxislapkából, amelyeken a buja új bolygóktól és szupernóváktól kezdve az aszteroidamezőkön át a gravitációs hasadékokig minden megtalálható. A játékosok egy lapot kapnak ezekből a lapkákból, és felváltva alakítják ki a galaxist a Mecatol Rex, a fővárosi bolygó körül, amely a játéktábla közepén helyezkedik el. Egy ionvihar megakadályozhatja, hogy fajotok előrehaladjon a galaxisban, míg egy szerencsésen elhelyezett gravitációs hasadék megvédhet titeket a legközelebbi ellenségeitektől. A galaxis a tiétek, hogy megalkossátok és uraljátok.

A Twilight Imperium egy fordulója azzal kezdődik, hogy a játékosok kiválasztják a nyolc stratégiai kártya egyikét, amelyek egyrészt meghatározzák a játékosok sorrendjét, másrészt tulajdonosuknak egyedi stratégiai akciót biztosítanak az adott fordulóra. Ezekkel bármit megtehetnek a további parancsjelzőktől kezdve a galaxisban zajló kereskedelem irányításának lehetővé tételéig. Miután ezeket a szerepeket kiválasztották, a játékosok felváltva mozgatják flottáikat rendszerről rendszerre, új bolygókat foglalnak el birodalmuk számára, és háborúznak vagy akár kereskednek más frakciókkal. A forduló végén a játékosok összegyűlnek egy nagy tanácsban, hogy új törvényeket és napirendeket fogadjanak el, kiszámíthatatlan módon felrázva a játékot.

Miután minden játékos túljutott a saját körén, a játékosok a győzelmi sávban haladnak előre azáltal, hogy ellenőrzik, teljesítettek-e célokat a kör során, és ezeket pontozzák. A célok meghatározása úgy történik, hogy minden játék elején tíz nyilvános célkártyát raknak ki, majd minden fordulóban fokozatosan felfedik azokat. A játék elején minden játékos két véletlenszerű titkos cél közül is választ, amelyek csak az adott cél birtokosa által elérhető győzelmi pontokat biztosítanak. Ezek a célok az új technológiák kutatásától kezdve a szomszédotok házirendszerének elfoglalásáig bármi lehet. Minden forduló végén egy játékos egy nyilvános és egy titkos célt követelhet magának. A játék előrehaladtával egyre több ilyen célt fednek fel, és egyre több titkos célt osztanak ki, így a játékosok a játék során dinamikusan változó célokat kapnak. A játék addig folytatódik, amíg egy játékos el nem éri a tíz győzelmi pontot.

-leírás a kiadótól
Adatok
Cikkszám
GK-DEL34663
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek