Kérdése van? Hívjon minket! +36709460214

Carcassonne (Alap)társasjáték (A folyó+Az apát kiegészítőkkel)

A népszerű és ismert társasjáték új kiadása, két mini kiegészítővel!
A játékszabály nem változott, a grafika új, a két mini kiegészítővel még nagyobb élményt és változatosabb játékélményt nyújt.

Carcassonne egy dél-franciaországi város mely messze földön híres volt impozáns és tekintélyes váráról. Ebben a taktikai játékban a játékosok a lovagok és a kelyhek világába kerülnek, abba a korba, amikor minden elkezdődött. A játékosok a vazallusaikkal (parasztok, lovagok, útonállók, barátok) együtt városokat, utakat, várakat, kolostorokat építenek. Az egyes építmények különböző pontokat érnek s a játék végére kiderül ki terjeszkedett e legügyesebben. A 2001-es Év Játéka!
Szállítási idő
1-2 munkanap
Játékosszám
2 – 5 fő
Ideális játékosszám
2 fő
Játékidő
30 – 45 perc
Életkor
7
Javasolt Életkor
8
Összetettség
Egyszerű
Kategória
Családi-stratégiai társasjáték
Mechanika
Területfoglalás, Térképépítés, , Lapka lehelyezés
Nyelvfüggőség
Független
Nincs raktáron
10 990 Ft
Részletek
Carcassonne egy népszerű társasjáték, amelyet Klaus-Jürgen Wrede tervezett és a Hans im Glück kiadó jelentetett meg. A játékban a játékosok lapkákat helyeznek le a táblára, hogy városokat, utakat és mezőket építsenek.

A játék alapjában véve egyszerű, de nagyon sok stratégiai lehetőséget rejt. A játékosok váltásban helyeznek le egy-egy lapkát, majd lehetőségük van letenni rá egy saját bábut. A városokat, utakat és mezőket csak akkor kapják meg a játékosok pontként, ha befejeződnek, vagyis zártak lesznek. A játék végén a legtöbb pontot szerző játékos nyeri meg a játékot.

A Carcassonne szabályai egyszerűek és könnyen tanulhatók. A játék kezdetén minden játékos egy lapkát húz, majd a soron következő játékos lerak egy lapkát a már meglévők mellé úgy, hogy illeszkedjen a mezőkkel. Ezt követően a játékos dönthet arról, hogy elhelyez-e egy bábut a lapkára, ami egy várost, utat vagy mezőt foglal el.

A bábuk elhelyezésekor bizonyos szabályokat kell követni. Például egy városba csak egy játékos bábuja kerülhet, de előfordulhat, hogy több játékos is elhelyezhet rá bábut. Amikor egy város, út vagy mező befejeződik, a játékosok pontokat kapnak a bábuik alapján. A pontozás szabályai eltérhetnek kiegészítők használata esetén.

A Carcassonne változatos taktikákat és stratégiákat kínál, és mindig izgalmas és interaktív élményt nyújt a játékosoknak.
Adatok
Cikkszám
GK-PIA34427