Kérdése van? Hívjon minket! +36709460214

A Mars stratégiai társasjáték
A Mars stratégiai társasjáték
55 990 Ft

A Mars stratégiai társasjáték

Az emberi törekvések új határa!

Az első telepesek 2037-ben érkeztek a Marsra. Az alaptábor létrehozása utáni évtizedekben különféle magáncégek önfenntartó telepek kialakításán dolgoztak.

Az egyik ilyen vállalat vezető űrhajósaként részese lehetsz a legnagyobb, legfejlettebb Mars-kolónia kialakításának. Kezdetben teljesen a Föld támogatásától függsz, és sokat kell ingáznod az űrállomás és a bolygó felszíne között. Ahogy a kolónia növekszik, a földi nyersanyagoktól való függésed úgy csökken, bányák, energiagenerátorok, vízkinyerők, üvegházak, oxigéngyárak és menedékek építésével. A célod, hogy önfenntartó kolóniává váljatok, függetlenedve minden földi szervezettől.

Ehhez meg kell találnod a túléléshez szükséges nyersanyagok – a víz, a levegő, az energia és az élelem – egyensúlyát.

Elég bátor vagy, hogy részt vegyél az emberiség legnagyobb kihívásában?
Szállítási idő
1-4 munkanap
Játékosszám
1 – 4 fő
Ideális játékosszám
3 fő
Játékidő
90 – 150 perc
Életkor
14
Javasolt Életkor
14
Összetettség
Profi
Kategória
Stratégia
Mechanika
Zárt draft, Játék végi bónuszok, Lapkontroll, Bevétel, Hexagonális rácsok, Mozgatás, Készletgyűjtés, Lapka lehelyezés, Munkás lehelyezés
Nyelvfüggőség
Független
Rendelhető
55 990 Ft
Részletek
A Mars több forduló keresztül játszódik, amelyek mindegyike két fázisból áll - a kolonizációs fázisból és az űrsikló fázisból.

A kolonizációs fázisban minden játékos sorra kerül, amely során akciókat hajt végre. A rendelkezésre álló akciók attól függnek, hogy a tábla melyik oldalán vannak. Ha a Föld körüli pályán tartózkodik, tervrajzokat vehet, technológiákat vásárolhat és fejleszthet, valamint ellátmányt vehet a raktárból. Ha a bolygó felszínén tartózkodsz, a robotjaiddal épületeket építhetsz, ezeket az épületeket tervrajzok segítségével fejlesztheted, tudósokat és új szerződéseket köthetsz, új hajókat fogadhatsz, és a rovereddel felfedezheted a bolygó felszínét. Az űrsikló fázisban a játékosok utazhatnak a kolónia és a Föld körüli pályán lévő űrállomás között.

A Marson minden épület függ egymástól, és néhány épületre szükség van a kolónia növekedéséhez. A kolonistáknak épített menedékházakhoz oxigénre van szükség, az oxigén előállításához növényekre, a növények termesztéséhez vízre, a víz jégből való kinyeréséhez energiára, az energia előállításához ásványi anyagok bányászására, az ásványi anyagok bányászatához pedig kolonistákra van szükség. Létfontosságú, hogy a kolónia minden egyes nyersanyagot biztosítani tudjon. Ahogy a kolónia növekszik, egyre több menedékre van szükség, hogy a telepesek túlélhessék a barátságtalan marsi körülményeket.

A játék során a játékosok küldetéseket is próbálnak teljesíteni. Ha összesen három küldetést teljesítettek, a játék véget ér. A játék megnyeréséhez a játékosoknak hozzá kell járulniuk az első marsi kolónia kialakításához. Ezt a játék során a játékosok Opportunity-pontok (OP) gyűjtésével jelképezik. Az a játékos, aki a játék végén a legtöbb OP-vel rendelkezik, győztesnek nyilvánítják.
Adatok
Cikkszám
GK-DEL34646