A feltüntetett képek a gyártótól kapott anyagok, a valósághoz képesti eltérés esetén elnézést kérünk, folyamatosan javítjuk. Kérjük olvasd el a termék nevét és leírását.

A Nagy Jü legendája társasjáték

Cikkszám: RS-GGLOYRS

Kategória: Stratégiai társasjáték

Szállítás: 1-14 munkanap


Játékosszám: 1~1 fő

Ideális játékosszám: 1 fő

Nyelv: Magyar

Játékidő: 60~60 perc

Életkor: 12

Javasolt életkor: 12

Összetettség: Haladó

Nyelvfüggőség: Független

Mechanika: Láncolás, Pakliépítés, Lapkontroll, Kampány, Munkás lehelyezés

  • Külső raktáron
14 990 Ft

Termékismertető

Jao császár uralkodása alatt Kína népét a Sárga-folyó mentén folyamatosan halálos áradások sújtották. Habár a császár megbízta hivatalnokát, Kunt, az nem járt túlzott sikerrel. Mondhatni a megbízatása rejtélyes módon véget ért. A férfi halála után Jü örökölte apja munkáját, aki bölcsen, de tanult Kun kudarcaiból és egy csatornarendszert kezdett el kiépíteni, hogy a háborgó folyót elvezesse.


 

Írd meg a saját legendádat Nagy Jü cipőjében járva! A munkáslehelyezős társasjáték bármennyiszer újrajátszható, szerteágazó történetszálú kampányjáték kizárólag egy fő részére. Itt egyedül írod a legendát! Játékosként a Te feladatod lesz a fenyegető áradást kordában tartó csatornarendszer kiépítése, és a folyamatosan fejlődő, terjeszkedő település megvédése a barbárok fenyegetésétől és portyázásától. Játszmáról játszmára újabb történetszál bontakozik ki és új elemekre teszel szert.

Semmi bevezető csak a játék! Vesd bele magadat egyből a kampány sűrűjébe - a vereségtől sem kell félni, ezek is előre visznek a történetben.
Csak akkor nyisd ki a krónikát, amikor arra konkrét utasítást kapsz! 
Minden alkalommal, amikor a játék során egy számmal ellátott teknős hatását kell érvényesítened, lapozd fel a krónika megfelelő bekezdését és kövesd az utasításokat. Ugyan ez érvényes a történetpaklira is - akkor lapozd fel ha utasítást kapsz.

A játék célja:

A játék elemek változhatnak játékról játékra, de neked a végső cél lebegjen a szemed előtt: az idővel versenyezve fejezd be a csatornarendszer építését. A győzelemhez 6 csatornaszakaszra lesz szükséged és hogy azt a fordulót is túléld, mikor a cél teljesül.

Egy forduló menete:
 

  1. Aratás - munkásokhoz és erőforrásokhoz jutsz, húzol városlakó kártyát, így felkészülve a fordulóra.
  2. Akciók végrehajtása - használd az összes kézben tartott városlakókártyádat, az akciókat pedig hajtsd végre a munkásaid által. Többféle akciót is végrehajthatsz: csatorna építése; barbárok megtámadása; új városlakókártyák felfogadása vagy elbocsátása; farmok, előőrsök és kunyhók építése; kunyhók használata; kereskedés. Mindegyik akcióhoz különböző erőforrásra és munkásra lesz szükséged és mindegyik más-más területet fejleszt.
  3. Az uszály visszahelyezése (ha használtad)
  4. Támadás elszenvedése - ilyenkor a barbárok támadnak és te két irányt is választhatsz. Vagy megvesztegeted őket vagy pedig a várost védelmezve sérüléseket szenvedsz el.
  5. Kártyasor frissítése - Töltsd fel a játéktábla fölötti mezőket barbárokkal és városlakókkal.


Játék vége:


A játékot úgy tudod megnyerni, hogy megépíted mind a 6 csatornaszakaszt és túléled az aktuális fordulót. Bár a győzelem egyszerű, de veszíteni mégis háromféleképpen veszíthetsz - az áradás miatt, barbárok miatt, sérülés miatt. Az áradás miatt: mikor a víz eléri a csatornarendszer még meg nem épített szakaszát. Barbárok miatt: mikor 7 barbár van a játéktábla fölött. Ha pedig már nincs városlakókártyád, vagy bármi, amit elpusztíthatnál, akkor a sérülés miatt veszíted el a játékot.

Bár elsőre rémisztő lehet a szabályzat hosszúsága és a játékelemek mennyisége, de ez ne tántorítson el a történettől és a legendává válástól!


Fontos! Ne nézegesd a krónikát és a történetpaklit - és ne is keverd meg a történetpaklit. 
Erre majd a játék során kapsz utasítást.

Termékjellemző alapján keresnél?