A feltüntetett képek a gyártótól kapott anyagok, a valósághoz képesti eltérés esetén elnézést kérünk, folyamatosan javítjuk. Kérjük olvasd el a termék nevét és leírását.

A Dél-Tigris bölcsei

Cikkszám: RS-GGSOTSTRS

Kategória: Stratégiai társasjáték

Szállítás: 1-14 munkanap


Játékosszám: 1-4 fő

Nyelv: Magyar

Játékidő: 60-90 perc

Életkor: 12

Javasolt életkor: 14

Összetettség: Profi

Nyelvfüggőség: Függő

Mechanika: Területfoglalás, Pakliépítés, Kockadobás, Lapkontroll, Munkáslehelyezés

  • Külső raktáron
17 990 Ft

Termékismertető

A Dél-Tigris bölcsei az Abbászida Kalifátus fénykorában, i.sz. 830 körül játszódik. A kalifa felhívást tett közzé, hogy a leglelkesebb elmék gyűjtsék össze az egész ismert világ tudományos kéziratait. A játékosoknak növelniök kell befolyásukat a Bölcsesség Házában, és képzett nyelvészeket kell megbízniuk az idegen nyelvű tekercsek arabra fordításával. A bölcsesség és a tudás eme aranykorában ügyeljetek arra, hogy ne hanyagoljátok el egyiket sem a másikért.


 


Előkészületek:

Helyezzétek a központi játéktáblát a játéktér közepére, majd a különböző fordító paklit külön-külön keverjétek meg, és a központi játéktábla felső részére helyezzétek (úgy, hogy a grafika illeszkedjen a számukra kijelölt helyre). Keverjétek meg a 48 tekercskártyát képpel lefelé, majd helyezzetek 1-1-et közülük képpel felfelé a térkép 6 mezőjére, valamint a Bölcsesség Házának felső 3 mezőjére. A megmaradt paklit helyezzétek könnyen elérhető helyre.


Keverjétek meg a 10 kezdőfordítót képpel lefelé, majd fordítsatok meg közülük 4-et, a többit pedig helyezzétek vissza a játék dobozába. A 4 felfedett kezdőfordítót a megfelelő szobákba helyezzétek el. Keverjétek meg a 10 erőforráskártyát képpel lefelé, majd fordítsatok meg közülük 1-1-et minden keződőfordító alá, a többit pedig helyezzétek vissza a játék dobozába. Mindnyájan válasszatok egy-egy játékosszínt és vegyétek magatokhoz a játékostáblákat és az adott színből megfelelő mennyiségű akció kártyát és jelölőt.


Helyezzétek az egyik kutatásjelölőket a kutatássáv 0 mezőjére. Helyezzétek a térképre a semlegesjelölőt. Alkossatok a dobókockákból, a munkásokból, az aranyakból és az ezüstökből egy-egy közös készletet mindenki számára könnyen elérhető helyen.

 


Dél-Tigris bölcsei gyönyörű grafikájába merülhetnek el most a játékosok. Egy különleges, izgalmas stratégiai játék, amelynek a központi mechanikája a munkáslehelyezés és mindezt most egy középkori arab világban tehetitek meg! Vajon jól használod ki az akciókártyákat, szerencséd lesz a kockákkal és megfelelő pillanatban játszod ki a kártyáidat?


Tervezz előre, téveszd meg az ellenfeleidet és legyen tiéd a legnagyobb befolyás a Bölcsesség Házában!

Légy Te az, aki összegyűjti a világ összes tudását!

Termékjellemző alapján keresnél?


Népszerű termékek